Elitloppet 2018. Elitkampen.

Montéeliten avklarad. Snart dags för V75. Och det smäller till direkt: Elitkampen stundar! Många räknar den till helgens höjdpunkter. Månprinsen startar inte. Men har hittat en ersättare som heter duga. Det norska superstoet Lannem Silje gör come back! Jag börjar ladda för kampen, när plötsligt..

_DSC2697-1-2

BOLD EAGLE går förbi! Bold verkar glad: han ger mig sitt sköna hästgarv.

_DSC2705-2-2

Bold skrittar vidare, när: ett dåligt omen. Bold stoppas av funktionärerna framför E-läktaren. En förespegling av vad som komma skall..

_DSC2726-3-2

Och se där! Stefan Melander kör förbi med Volstead. Hästen som alltid fick stå i skuggan av Nuncio. Nuncio idag på läktaren. Kommer Volstead kunna fylla skorna och vinna idag?

_DSC2756-4-2

Och se, Polara igen. Älskar stilen!

_DSC2763-5-2

Och nu drar den igång. Elitkampen. Norskarna tar kommandot – men vad är det här? Ni vet hur det brukar se ut med de norska kallblodsekipagen. Stabbiga äldre herrar som sitter upp. Dem har man bytt ut mot lätta smurfliknande kuskar. Ett helt nytt koncept. Kommer det att bära frukt?

_DSC2788-6-2

In på upploppet. Norskarna kopplar greppet. Se där, Lannem Silje. Nej, hon orkar inte idag. Men vem är det som går upp och utmanar? Min gamle kompis Polara! Men det är förgäves. På innerspår håller Lome Brage undan. Vinnare nummer 4 LOME BRAGE!

_DSC2800-7-2

Och se: det är Erik Adielsson som kör Lome Brage! Den såg man inte komma.

_DSC2834-8-2

Nästa lopp är Treåringseliten. Favorit är nummer 1 Global Withdrawl och Erik Adielsson. Men ledningen tas av Björn Goop och nummer 3 M.S.Triple J. Favoriten hamnar i dödens. Kommer den att hålla? Ja, på upploppet är det inget snack. Vinnare nummer 3 GLOBAL WITHDRAWL!

_DSC2843-10

Men vad är det här? Samma situation igen! Bara två bilder bort. Alltid måndag. It’s deja vu all over again.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s